Aantal stappen per dag

Je ziet en hoort het steeds vaker om je heen: “Zo kom ik in ieder geval aan mijn aantal stappen per dag!” of "Met mijn stappenteller hou ik het aantal stappen per dag in de gaten!” Elke dag wandel je door de stad of loop je naar je werk toe, maar hoeveel stappen moet je dan per dag zetten en waarom is dit zo goed voor je? Wij vertellen jou hier alles over! 

 

Waarom is wandelen goed voor je?

Door dagelijks te wandelen en het juiste aantal stappen per dag te zetten, maak je je hart sterker. Zo wordt het risico op hartaandoeningen en beroertes kleiner. Het helpt je om je calorieën te verbranden en kan je helpen om af te vallen of op gewicht te blijven. Ook helpt het om je humeur te verbeteren. Want van wandelen krijg je meer afgifte van het hormoon endorfine (het gelukshormoon), wat erg goed werkt tegen stress of angst. Je krijgt van het juiste aantal stappen zetten nog meer energie en je kunt beter slapen. Een veel diepere en langere slaap, waardoor je lichaam nog meer herstelt. Tot slot zorgt het ervoor dat je sterkere spieren krijgt, zoals je benen en billen, en verbetert het je spijsvertering. Genoeg redenen dus om aan die gezonde aantal stappen per dag te komen! 

 

Wat is het gemiddeld aantal stappen per dag dat je moet zetten?

Het verschilt natuurlijk enorm per persoon. Hoe oud je bent, wat je levensstijl is, of je veel moet bewegen voor je beroep en wat je algemene gezondheid is. Je hoort vaak van mensen dat je gemiddeld 10.000 stappen per dag moet zetten. Helaas is dat niet voor iedereen haalbaar. Zeker als je een zittend beroep hebt en de hele dag achter de computer zit. Wij vinden dat 8.000 stappen per dag een goede richtlijn is om na te streven. Wanneer je dit als doel stelt, ben je al behoorlijk gezond bezig! Lees ook hoe je je aantal stappen per dag kan berekenen.

 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik aan mijn gezonde aantal stappen per dag kom? 

Je weet nu hoeveel stappen je per dag moet zetten en waarom. Maar, het belangrijkste is dat je het nu ook echt gaat doen! Stel een doel op wat je dagelijks wil bereiken, zoals het behalen van 8000 stappen per dag. Maak een plan om dit te realiseren en zorg ervoor dat wandelen een dagelijkse routine wordt in je leven, bijvoorbeeld tijdens de pauze op je werk. Het gebruiken van een stappenteller is ook erg effectief en maakt je bewust hoeveel stappen je nou precies zet per dag. Je kunt je voortgang bijhouden én het motiveert je om actief te zijn. 

 

Wat ook kan helpen is om het samen te doen. Zoek een vriend of vriendin die graag met jou mee wil lopen. Samen lopen is leuker en op deze manier kan je elkaar motiveren om je doelen te behalen. Kom je niet graag buiten? Koop een loopband en zet die stappen! 


Nu weet je alles over het aantal stappen dat je per dag moet zetten en hoe je dat kunt bereiken. Zet jij die stappen omdat je wilt afvallen? Dan hebben wij ook sportmaaltijden voor jou om af te vallen. Of wil je juist veel wandelen om je spieren te versterken? Dan zijn de sportmaaltijden om aan te komen in spiermassa echt iets voor jou. In combinatie met het zetten van het juiste aantal stappen per dag én deze sportmaaltijden, gaat dat jou zeker lukken!

Gerelateerde blogs

Alles bekijken
  • Trillende spieren

    Dit gevoel heb jij vast wel eens gehad. Je staat lekker te rammen in de gym, maar in de sportschool en ook na het sporten krijg je ineens last van trillende spieren. Het kan zijn dat je je dan afvraagt of er iets aan de hand is met jouw lichaam. Maar wees gerust, want het is een heel normaal verschijnsel. Wat is nou de reden dat je deze spiertrillingen ervaart? Wij vertellen je er graag alles over!
  • Hoe ontwikkel je het perfecte trainingsschema?

    Wil je graag een eigen krachttrainingsschema maken waarmee je echt vooruitgang gaat boeken? Dan raden we je aan om verder te lezen. Met dit stappenplan maak je voortaan je eigen trainingsschema binnen een handomdraai. Stap #1: Bepaal jouw fitnessdoel Geen weg die je succesvol bewandelt zonder doel. Een doel bepaalt richting en zorgt ervoor dat […]
  • Gastblog: onregelmatig werk én een gezonde levensstijl

    Gezonde voeding promoten, mensen motiveren en samen gaan voor het beste resultaat; we kunnen het niet alleen. Dit doen we met jullie én onze PRAZ Athletes, periodiek vragen we één van hen naar hun verhaal. Dit keer is het de beurt aan Vera Dokter, sportfanaat en verpleegkundige op de spoedeisende hulp. Zij vertelt meer […]
  • Sporten met spierpijn: Is het verstandig om te doen?

    Heb je al lang niet getraind en ga je er weer eens tegenaan in de gym? Grote kans dat je de volgende dag of de dag daarna hevige spierpijn hebt. Nu je weer gemotiveerd bent wil je eigenlijk wel weer naar de gym gaan, maar je vraagt je af: sporten met spierpijn is dat wel […]
  • Hoe komt het dat ik last heb van spieren in mijn onderrug?

    Je kent het wel. Na een dag werken of feesten in de nachtclub, krijg je ineens last van lage rugpijn. Dit komt doordat jouw lage rug constant aan het werk is om jou perfect rechtop te houden. Deze pijnlijke onderrug kun je vermijden door de juiste rug oefeningen te doen in combinatie met onze kant-en klaarmaaltijden, zodat jij sterke en gezonde rugspieren krijgt. Het gevoel van een pijnlijke onderrug is verleden tijd met behulp van deze oefeningen!
  • Hoe snel kan ik spiermassa opbouwen?

    Spiermassa opbouwen kan redelijk lastig zijn, maar het is voor iedereen mogelijk wanneer je de juiste stappen onderneemt! Een ding is zeker: Wie een gespierd lichaam wilt, moet er keihard voor werken. Om je goed op weg te helpen vertellen we je in deze blog meer over spiermassa opbouwen, voeding per lichaamstype en krijg je uiteindelijk antwoord op de vraag: Hoe snel kan ik spiermassa opbouwen?
  • Beste hardloop snelheid per doel

    PRAZ vertelt je wat een goede gemiddelde hardloopsnelheid is, lees snel verder!
  • Het belang van de juiste ademhalingstechniek tijdens het sporten

    Of je nu een doorgewinterde atleet bent of net begint met je sportavontuur, het trainen van je ademhaling is even belangrijk als het trainen van je spieren. De juiste ademhalingstechniek kan een aanzienlijke invloed hebben op je sportprestaties, en het verkeerd ademhalen tijdens sporten kan je prestaties hinderen en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken. In dit artikel duiken we dieper in het belang van de juiste ademhaling en geven we je tips om je ademhaling te trainen tijdens het sporten.
  • Hoeveel water moet je per dag drinken? PRAZ zocht het uit!

    We hebben het allemaal wel eens gehoord: “Drink acht glazen water per dag!” Maar waar is dit magische getal vandaan gekomen?
  • 8 essentiële tips om meer te bewegen en aan te brengen in je dagelijkse leven

    De gedachte om meer te bewegen kan soms overweldigend zijn. Het lijkt misschien alsof je geen tijd hebt of dat het te moeilijk is om in je schema te passen. Maar wees gerust, het is veel eenvoudiger dan je denkt.